Nagrađeni autori FK Objektiv
Nagrađeni autori FK Objektiv

FK Objektiv uspešno predstavljen u Paraćinu

U galeriji kulturnog centra u Paraćinu nedavno je otvorena izložba umetničke fotografije koju je organizovao Foto kino klub “Paraćin”. Ova izložba, koja je već postala tradicija, predstavila je 33 autora, svaki sa svojom kolekcijom od tri fotografije.

Poseban gost na ovoj izložbi bio je Foto klub “Objektiv” iz Kragujevca. Ova saradnja je donela raznolikost i bogatstvo u izložbi, omogućavajući publici da uživa u različitim stilovima i perspektivama koje su doneli autori iz Kragujevca.

Na otvaranju izložbe, nagrađeni su autori čije su fotografije ostavile poseban utisak na selektora. Milena Milenković iz Foto kino kluba Paraćin osvojila je prvu nagradu za svoju izuzetnu kolekciju fotografija. Druga nagrada pripala je Predragu Mihajloviću iz Foto kluba Objektiv i Milošu Krstiću iz Foto kino kluba Paraćin. Treća nagrada je dodeljena Aleksandru Tomuliću i Miroslavu Petroviću iz Foto kluba Objektiv, kao i Slobodanu Simiću iz Foto kino kluba Paraćin.

Pored nagrađenih autora, pohvale su dobili Ivan Stojanović i Zoran Petrović iz Foto kluba Objektiv i Nebojša Bošković iz Foto kino kluba Paraćin. Takođe, posebne pohvale za najmlađe autore dobili su Luka Jordanski iz Foto kluba Objektiv i Kruna Miković iz Foto kino kluba Paraćin.

Selektor izložbe bio je Milenko Savović, Majstor fotografije iz Foto grupe “Format” iz Čačka, koji je imao zadatak da odabere najkvalitetnije radove za izložbu. Njegova stručnost i iskustvo doprineli su izboru vrhunskih fotografija koje su prikazane na izložbi.

Foto klub “Objektiv” se zahvaljuje Foto kino klubu Paraćin na pozivu za učešće na izložbi i čestita svim nagrađenim autorima na njihovom uspehu. Ova izložba je još jednom potvrdila snagu i talenat lokalnih fotografa, kao i važnost umetničke fotografije kao izraza.

Posetioci izložbe su imali priliku da uživaju u raznovrsnim fotografijama i da se upuste u vizuelno putovanje kroz različite teme, emocije i priče koje su autori želeli da prenesu kroz svoje radove.  Galerija je bila ispunjena posetiocima koji su analizirali svaki izloženi rad i diskutovali o različitim tehnikama i stilovima fotografije.

Ova izložba umetničke fotografije u galeriji kulturnog centra u Paraćinu predstavljala je priliku za autore da predstave talenat, istraže nove ideje i inspirišu jedni druge. Kroz svoje fotografije, autori su uspeli da uhvate trenutke, emocije i priče koje su duboko dotakle publiku.

Organizacija ovakvih događaja ima značajan uticaj na lokalnu umetničku scenu, stvarajući prostor za autore da izraze svoju kreativnost i da svoje radove podele sa publikom. Izložbe kao ova pružaju platformu za promovisanje umetničke fotografije, podstičući dijalog i interakciju među umetnicima i publikom.

Sam događaj je takođe podstakao saradnju između Foto kino kluba “Paraćin” i Foto kluba “Objektiv” iz Kragujevca, što je važan korak ka razmeni ideja, iskustava i inspiracije među autorima iz različitih gradova.

Otvaranje izložbe bilo je mesto gde su autori, posetioci i ljubitelji umetnosti imali priliku da se upoznaju, razgovaraju i pokažu međusobno poštovanje i podršku. Ovakvi događaji stvaraju zajedničku atmosferu koja podstiče kreativnost i umetnički duh.

Galerija kulturnog centra u Paraćinu nastavlja da bude važna kulturna institucija koja pruža platformu za izlaganje umetničkih dela i promovisanje umetničke fotografije. Njen kontinuirani rad doprinosi bogatstvu lokalne kulturne scene i podstiče razvoj umetničke zajednice.

Nagrađeni autori su pokazali izuzetnu veštinu, kreativnost i vizionarstvo kroz svoje radove, dok su pohvale za najmlađe autore naglasile važnost podrške i ohrabrivanja mladih talenata.

Ukupno gledano, ovaj događaj je bio uspešna manifestacija umetničke fotografije, spajajući ljude sa istom strašću i ljubavlju prema ovom načinu umetničkog izraza.

Leave a Reply