You are currently viewing Žuti prsluci

Žuti prsluci

Prikaz protesta u Parizu kroz objektiv Lazara Novakovića

Kragujevac, 24.06.2023. U sklopu festivala fotografije “Fotorama”, talentovani mladi fotoreporter Lazar Novaković sinoć je otvorio izložbu fotografija pod nazivom “Žuti prsluci” u Malom likovnom salonu. Ova izložba predstavlja impresivan prikaz protesta koji su potresli Pariz, zabeležen kroz objektiv Novakovića.

Fotografije prikazane na izložbi “Žuti prsluci” otkrivaju intenzitet i energiju protesta koji su započeli kao odgovor na socijalne i ekonomske probleme. Novakovićeva pažljivo komponovana dela pružaju uvid u masovnost i strast koja je obuzela demonstrante, kao i sukobe sa snagama reda tokom ovih izuzetno značajnih događaja.

Kroz svoj objektiv, Lazar Novaković je uspeo da uhvati trenutke emocija, solidarnosti i odlučnosti koje su pokazali učesnici pokreta “Žuti prsluci”. Svaka fotografija prenosi priču o pojedinačnom iskustvu, otkrivajući lica, gestove i simbole koji su oblikovali ovaj značajan trenutak u društvu.

Lazar Novaković je rođen 1990. u Kragujevcu. Trenutno je radno angažovan za portal “Glas šumadije”, a član je foto kluba “Objektiv” iz Kragujevca.

Izložbu su otvorili Nebojša Raus, renomirani fotoreporter i fotograf Marko Stamatović, organizator festivala “Fotorama”

Posetite Mali likovni salon i doživite proteste “Žuti prsluci” očima Lazara Novakovića.

Leave a Reply