Minimal Square Photo Collage Photography Instagram Post

Prva godišnja izložba FK “Objektiv”

Nakon nešto više od godinu dana, došao je trenutak da tu, našu prvu godinu, obeležimo izložbom. Za ovu priliku, pozvali smo u goste naše prijatelje iz FKK Paraćin, prijatelje koji su nam na samo početku dali vetar u leđa ugostivši nas na svojoj godišnjoj izložbi. Ne moramo da napominjemo koliki značaj je taj gest imao za tek osnovani „Objektiv“.

Tokom 2023. „Objektiv“ je organizovao dve međunarodne izložbe fotografija, dve izložbe sa patronatom Foto saveza Srbije, šest samostalnih izložbi autora koji su članovi i prijatelji kluba, kao i jednu klupsku izložbu u okviru manifestacije „Dani srpsko grčkog prijateljstva“, što čini ukupno 11 izložbi.

Organizovali smo i dva velika okupljanja umetničkih fotografa, jedno u okviru Foto safarija „Gruža-Borač-Knić“, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Knić, a drugo u Topoli, pod nazivom OplenMeni, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom „Oplenac“ iz Topole.

Klub je organizovao i devet predavanja o fotografiji i održao više od 40 klupskih sastanaka.

Broj članova kluba neprekidno raste, a imamo članove ne samo iz Kragujevca, već i iz Velike Plane, Knića, Čačka, Despotovca, Rijeke, Beograda.

U ovom periodu, članovi kluba su ostvarili značajne uspehe na domaćim i međunarodnim izložbama, a najvećim uspehom smatramo osvajanje drugog mesta na Petom republičkom kupu klubova, što nas je postavilo u sam vrh srpske umetničke fotografije.

Foto klub “Objektiv” se zahvaljuje svim prijateljima koji su nam pružili podršku i pomogli rad kluba.

Pozivamo sve ljubitelje fotografije da svojim prisustvom uveličaju otvaranje Prve godišnje izložbe Foto kluba „Objektiv“ iz Kragujevca.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 26.02.2024. u 19h u galeriji Srednje stručne škole (nekadašnji VIŠ)

Leave a Reply