D61 7803kv

Predstavljena fotomonografija Kragujevac na starim fotografijama: 1860-1945

U prepunoj Galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Kragujevcu, u okbiru manifestacije “Dani kragujevačke knjige” predstavljena je nova Ciletova knjiga “Kragujevac na starim fotografijama 1860-1945”

Pored samog autora, na predstavljanju knjige govorio je i Profesor emeritus Branimir Karanović, a program je, u svojstvu moderatora, vodila Ana Antonijević Nikolić.

Pojedine fotografije koje su predstavljene u knjizi možete videti na našem blogu.

Predrag Cile Mihajlović (1955) majstor fotografije. Iako rođeni Beograđanin, ceo svoj radni vek proveo je kao fotograf u Narodnom muzeju u Kragujevcu (sada Narodni muzej Šumadije).
Održao je preko dvadeset samostalnih izložbi autorske fotografije. Nagrađivan je na izložbama fotografije u organizaciji Foto-saveza Jugoslavije i Srbije. Kao honorarni nastavnik školske 2003/4. i 2004/5. godine predavao je fotografiju na Akademiji umetnosti u
Prištini – Zvečanu, na smeru za grafički dizajn. Bio je član žirija na brojnim izložbama fotografije – od klupskog do republičkog i međunarodnog ranga. Dobitnik je Plakete ULUPUDS za 1996. godinu i Plakete Nacionalnog centra za fotografiju 2002. godine. I dalje radi na istraživanju i prezentaciji fotografske baštine u Srbiji.
Danas je na DKK 2024 predstavljena foto-monografija „Kragujevac na fotografijama: 1860-1945“ u izdanju UK KORACI.

(Deo teksta je preuzet sa Facebook stranice Narodne bivlioteke “Vuk Karadžić” Kragujevac)

[supsystic-gallery id=4]

Leave a Reply