You are currently viewing OplenMeni 2023: prvi Foto Safari u Topoli oduševio fotografe iz regiona

OplenMeni 2023: prvi Foto Safari u Topoli oduševio fotografe iz regiona

Prošlog vikenda, Topola je postala epicentar fotografije kada je održan prvi Foto safari pod nazivom “Ople(n)Meni 2023”. Ova izvanredna manifestacija okupila je zaljubljenike u fotografiju iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pružajući im priliku da istraže i zabeleže lepotu ovog istorijskog kraja.

Organizatori događaja bili su Foto klub “Objektiv” iz Kragujevca i Turistička organizacija “Oplenac” iz Topole, uz nesebičnu podršku Skupštine opštine Topola, koji su zajedno stvorili nezaboravan vikend ispunjen fotografijom, vinom i kulturom.

Vinarije u centru pažnje

Foto Safari je započeo istraživanjem nekoliko poznatih vinarija u Topoli, čime su fotografi imali priliku da uhvate čaroliju vinogradarskog kraja. Fotografišući zrele vinograde i degustirajući vina iz vinarija, fotografi su uživali u jedinstvenoj kombinaciji prirode i kulture.

Dvorski kompleks na Oplencu – arhitektonsko i istorijsko blago

Kulminacija Foto Safarija bila je poseta Karađorđevom Gradu, utvrđenju koje prkosi vremenu i svedoči o bogatoj prošlosti ovog kraja. Fotografi su imali priliku da uhvate zidine i pejzaže ovog impozantnog istorijskog mesta, donoseći na svojim fotografijama duh prošlih vekova.

Ovaj Foto Safari nije bio samo prilika za fotografe da istraže i zabeleže Topolu, već i da se povežu sa kolegama iz regiona i razmene iskustva i savete o fotografiji.

Zahvalnost organizatorima

Turistička organizacija “Oplenac” iz Topole i Foto klub “Objektiv” iz Kragujevca žele da izraze duboku zahvalnost svim učesnicima, vinarima, vodičima i stanovnicima Topole koji su doprineli uspehu ovog prvog Foto Safarija. Nadamo se da će “OplenMeni 2023” ostati urezan u sećanju svih prisutnih kao nezaboravan vikend posvećen ljubavi prema fotografiji i otkrivanju kulturne i prirodne baštine Topole.

Pratite nas i ostanite informisani o budućim događajima jer će “OplenMeni 2023” biti osnov za izložbu fotografija koja će se održati u martu sledeće godine. Topola je definitivno mesto gde se fotografija i priroda sjedinjuju u jedinstvenu umetničku harmoniju.

Vidimo se 6-8. oktobra na Berbi u Topoli!

Leave a Reply