You are currently viewing I Foto safari u Topoli “OplenMeni 2023”

I Foto safari u Topoli “OplenMeni 2023”

Dobrodošli na „OplenMeni 2023“ Foto Safari u Topoli!

O Topoli

Topola je živopisna varoš u srcu Srbije, poznata po svojoj bogatoj istoriji, najboljim vinima (Srpska Toskana) i raznolikim prirodnim lepotama. Ovog vikenda, pozivamo vas da se pridružite našem Foto Safariju “OplenMeni 2023” i otkrijete čarolije ovog divnog kraja kroz objektiv vašeg fotoaparata.

Datum i Vreme

  • Datum: Nedelja, 24.09.
  • Vreme: 09:00 – 17:00
  • Čekamo Vas od 9:00 u Vizitorskom centru Turističke organizacije “Oplenac” u Topoli (https://topolaoplenac.org.rs/), gde ćemo se okupiti, osvežiti i napraviti zajedničku fotografiju, nakon čega ćemo, u 10:00 krenuti put Lipovca gde ćemo obići vinograde (berba je u toku) i par vinarija. Naravno, na raspolaganju ćemo imati i modele obučene u narodne nošnje.

Sledeća destinacija je sama Topola, gde ćemo posetiti Oplenac i Karađorđev grad. Oplenac, poznat i kao “srpski Versaj”, nalazi se u samoj Topoli, a ključne tačke su: Mauzolej Karađorđevića, Crkva Svetog Đorđa, Kraljevska vinarija, kao i ceo kraljevski kompleks. Ceo kompleks je izuzetno atraktivan i predstavlja mesto koje privlači ogroman broj turista i zvaničnika iz Srbije i celog sveta zbog svog istorijskog i kulturnog značaja.

Karađorđev grad predstavlja značajan istorijski spomenik iz vremena I srpskog ustanka. To će biti i poslednja tačka na ovogodišnjem Foto safariju, nakon čega idemo na ručak, gde će nas zabavljati „Duo Trio Quattro“. Program završavamo u 17:00.

Šta očekivati?

Foto Safari u Topoli je prilika da istražite mesto prebogate istorije gde nastaju najbolja srpska vina. Naši iskusni vodiči će nas provesti kroz najlepše predele Topole i pomoći će nam da zabeležimo spektakularne trenutke kroz naše objektive. Posetićemo čuvene topolske vinograde, par vinarija, Karađorđev grad i Oplenac, poznat i kao srpski Versaj .

Ponesite svoju omiljenu foto opremu, rezervne baterije i dovoljno prostora na memorijskim karticama za nezaboravne trenutke koje ćete zabeležiti. Takođe, preporučujemo udobnu obuću i odeću prilagođenu vremenskim uslovima tog dana.

Kotizacija i prijave

Kotizacija za ručak je 600 dinara po osobi. Broj mesta je ograničen, stoga je preporučljivo da rezervišete svoje mesto unapred, putem sajta https://fotoklubobjektiv.rs/. Za rezervacije i dodatne informacije, molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila (fkobjektiv@gmail.com) ili telefona (064/1949920).

Pridružite nam se!

Molimo vas da redovno pratite našu internet stranicu https://fotoklubobjektiv.rs/ i društvene mreže kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama o Foto Safariju u Topoli. Vidimo se uskoro!

Leave a Reply